Om Oscar Gilbert 2018-02-05T12:57:39+00:00

Musik er sproget, som alle forstår!

Om Oscar Gilbert

Pianist og komponist

Mit navn er Oscar Gilbert, jeg er pianist og har en kæmpe kærlighed til musik. 

Jeg skaber medrivende oplevelser bag klaveret og nyder at kunne røre andre mennesker og sprede glæde med musik.

Det gør jeg både offentligt – til koncerter og festivaler – og til private fester og arrangementer.

Pianist Oscar Gilbert Underskrift Hvid

“En af de største glæder i mit liv er, at jeg kan spille den musik jeg hører inde i mit hoved. Klaveret er blevet en forlængelse af mine fingre.”

Oscar Gilbert

Min historie

Da jeg var 6 år gammel, opsagde mine forældre deres jobs, hvorefter vi rejste gennem Europa og optrådte på gaden. Min søster var linedanser og sanger og jeg var tryllekunstner og spillede ukulele. 

Hver gang vi optrådte, skulle vi finde på noget fuldstændigt nyt, noget vi aldrig havde gjort før – så jeg har stået på en scene fra jeg var helt lille.

Som barn begyndte jeg til klaverundervisning, og nød at øve mig og blive dygtigere hver dag. Jeg fik undervisning både på den lokale musikskole i Birkerød hvor jeg voksede op, og spillede med min far, som spiller guitar og synger.

Efter 3 års tid mistede jeg dog interessen og ville hellere være sammen med vennerne i klassen efter skole, men jeg fortsatte dog med at spille i band på musikskolen.

En god lærer betyder alt

Som 12-årig blev jeg overtalt til at begynde til klaver igen, og det vendte hele min verden. Jeg var så heldig at få den helt rigtige lærer på det helt rigtige tidspunkt, Marianne Næsby. Og så kunne jeg pludselig slet ikke stoppe igen. Jeg spillede hele tiden og ville virkeligt gerne forstå hvad der fik musikken til at lyde godt.

Mens jeg gik i 9. klasse så min hverdag nogenlunde sådan her ud:

  • 06.30: Stod op en times tid før alle andre, fordi jeg skulle øve klaver
  • 08.15: Mødte i skole hvor jeg brugte alle mine frikvarterer på at spille klaver i musiklokalet
  • 15.00: Hjem fra skole og spille mere klaver.
  • 17.30: Hurtigt lave mine lektier, så jeg kunne få det overstået
  • 18.00: Aftensmad
  • 19.00: Øve mig på at spille klaver
  • 22.00: Gå i seng og læse bøger om musikteori indtil jeg faldt i søvn.

Jeg var kort sagt besat af at spille og at forstå hvad der får musik til at lyde godt. (I dag har jeg heldigvis en mere balanceret hverdag…)

Uddannelse som musiker

Med dette program var det naturligt for mig at komme på musikefterskole, så jeg endte på Sejergaardsskolens Musikefterskole i Tølløse. Jeg havde en forventning om, at nu skulle jeg til at møde nogen på min egen alder som var virkeligt dygtige til at spille musik. Til min egen overraskelse var jeg selv en af de dygtigste på min årgang. Jeg fik en masse skønne venner, og ser og spiller stadig med nogen af dem den dag i dag.

Jeg besluttede mig for at søge optagelse på MGK på Sankt Annæ Gymnasium som rytmisk pianist og kom ind i første forsøg. Så hele min gymnasietid pendlede jeg mellem Birkerød og Valby hver dag og jeg havde 4 sjove og spændende år på et gymnasium med en masse kreative sjæle.

Jeg søgte derefter ind som pianist på Rytmisk Musikkonservatorium og kom igen ind i første forsøg. Her fik jeg undervisning af en masse dygtige musikere og begyndte for alvor at kunne spille den musik jeg hører for mit indre øre.

Optrædener som musiker

I mit liv som musiker har jeg optrådt med en masse dygtige kunstnere, særligt inden for improviseret musik: Claus Høxbroe, Per Vers og Den Lalleglade Brigade.

Jeg har også optrådt som festmusiker i utallige sammenhænge – f.eks. som dinnerpianist til bryllupper, fødselsdage og konfirmationer. Jeg har været ude med jazztrio og spillet jazzet dansemusik eller hyggelig receptionsmusik, og spiller jævnligt med festbandet Groove Control, som sætter gang i danseskoene til fester overalt i landet.  

Booking

Er du interesseret i at få mig ud at spille til et arrangement?

40 81 71 27