Pianist og komponist

Mit navn er Oscar Gilbert, jeg er pianist og har en kæmpe kærlighed til musik.

Jeg skaber medrivende oplevelser ved klaveret, og nyder at sprede glæde og at røre andre mennesker med musikken.

“En af de største glæder i mit liv er, at jeg kan spille den musik jeg hører i hovedet.

Klaveret er en forlængelse af mine fingre.”

 – Oscar Gilbert

25 år

Erfaring

1000+

Optrædender

>1 dag

Svartid

Høxbroe & Gilbert Musikvideo
Pianist Oscar Gilbert
Knippelsbro Claus Høxbroe & Oscar Gilbert

Min historie

Da jeg var 6 år gammel, opsagde mine forældre deres jobs, hvorefter vi rejste gennem Europa og optrådte på gaden. Min søster var linedanser og sanger og jeg var tryllekunstner og spillede ukulele. 

Hver gang vi optrådte, skulle vi finde på noget fuldstændigt nyt, noget vi aldrig havde gjort før – så jeg har stået på en scene fra jeg var helt lille.

Som barn begyndte jeg til klaverundervisning, og nød at øve mig og blive dygtigere hver dag. Jeg fik undervisning både på den lokale musikskole i Birkerød hvor jeg voksede op, og spillede med min far, som spiller guitar og synger.

Efter 3 års tid mistede jeg dog interessen og ville hellere være sammen med vennerne i klassen efter skole, men jeg fortsatte dog med at spille i band på musikskolen.

En god lærer betyder alt

Som 12-årig blev jeg overtalt til at begynde til klaver igen, og det vendte hele min verden. Jeg var så heldig at få den helt rigtige lærer på det helt rigtige tidspunkt, Marianne Næsby. Og så kunne jeg pludselig slet ikke stoppe igen. Jeg spillede hele tiden og ville virkeligt gerne forstå hvad der fik musikken til at lyde godt.

Mens jeg gik i 9. klasse så min hverdag nogenlunde sådan her ud:

  • 06.30: Stod op en times tid før alle andre, fordi jeg skulle øve klaver
  • 08.15: Mødte i skole hvor jeg brugte alle mine frikvarterer på at spille klaver i musiklokalet
  • 15.00: Hjem fra skole og spille mere klaver.
  • 17.30: Hurtigt lave mine lektier, så jeg kunne få det overstået
  • 18.00: Aftensmad
  • 19.00: Øve mig på at spille klaver
  • 22.00: Gå i seng og læse bøger om musikteori indtil jeg faldt i søvn.

Jeg var kort sagt besat af at spille og at forstå hvad der får musik til at lyde godt. (I dag har jeg heldigvis en mere balanceret hverdag…)

Uddannelse som musiker

Med dette program var det naturligt for mig at komme på musikefterskole, så jeg endte på Sejergaardsskolens Musikefterskole i Tølløse. Jeg havde en forventning om, at nu skulle jeg til at møde nogen på min egen alder som var virkeligt dygtige til at spille musik. Til min egen overraskelse var jeg selv en af de dygtigste på min årgang. Jeg fik en masse skønne venner, og ser og spiller stadig med nogen af dem den dag i dag.

Jeg besluttede mig for at søge optagelse på MGK på Sankt Annæ Gymnasium som rytmisk pianist og kom ind i første forsøg. Så hele min gymnasietid pendlede jeg mellem Birkerød og Valby hver dag og jeg havde 4 sjove og spændende år på et gymnasium med en masse kreative sjæle.

Jeg søgte derefter ind som pianist på Rytmisk Musikkonservatorium og kom igen ind i første forsøg. Her fik jeg undervisning af en masse dygtige musikere og begyndte for alvor at kunne spille den musik jeg hører for mit indre øre.

Optrædener som musiker

I mit liv som musiker har jeg optrådt med en masse dygtige kunstnere, særligt inden for improviseret musik: Claus Høxbroe, Per Vers og Den Lalleglade Brigade.

Jeg har også optrådt som festmusiker i utallige sammenhænge – f.eks. som dinnerpianist til bryllupper, fødselsdage og konfirmationer. Jeg har været ude med jazztrio og spillet jazzet dansemusik eller hyggelig receptionsmusik, og spiller jævnligt med festbandet Groove Control, som sætter gang i danseskoene til fester overalt i landet.  

Pianist til fest i København
Høxbroe & Gilbert optræder sammen
Oscar Gilbert spiller klaver i blåt jakkesæt
Høxbroe & Gilbert Musikvideo

Samarbejdspartnere

Jeg arbejder sammen med en lang række dygtige folk, som jeg kan anbefale. Se listen herunder:

EventZonen

Tjek min profil ud og læs anmeldelserne.

Beatpoet Claus Høxbroe

Digter som jeg har spillet utallige koncerter med. Vi har optrådt sammen siden 2008 og har udgivet to plader sammen.

Musiker Jesper Gilbert

Min egen far, som har lært mig en masse tricks. Super dygtig musiker som er særligt god til one-man shows.

Sangerinde Kamilla Kovacs

Fantastisk sangerinde, som jeg tit optræder sammen med. Hun har en lang række udgivelser bag sig og optræder både i ind- og udland.

Showkontakten

Glimrende bookingbureau med den erfarne Per Thorborg Olsen i spidsen. Rigtig godt sted at henvende sig, hvis man søger oplevelser til en hel aften.

Bryllupsplanlægning – TwoHearts

Bryllupsplanlægger Heidi Noer-Hvarre har grundlagt firmaet TwoHearts, som hjælper brudepar med planlægning og afvikling af deres store dag.

Music Institute of Copenhagen

Super god musikskole ved søerne i København. Jeg har tidligere undervist på skolen og ved, at de har musikundervisning af høj kvalitet.

LejDJ

Et dygtigt hold af DJ’s som sætter ild til din fest, efter jeg har spillet under middagen.

Adam Overgaard Photography

Dygtig bryllupsfotograf, som også har taget nogen af billederne på denne hjemmeside.

Gratis Psykologhjælp

Til daglig arbejder jeg for psykologhuset UngTerapi, som tilbyder psykologhjælp til unge. Følger du linket ovenfor, finder du en stor sektion med gratis psykologhjælp.

Smertefys

Dygtig fysioterapeut i København med fokus på smertebehandling

Din Familie Coach

Dygtig familiebehandler til familier som har behov for forandringer i deres relationer.

Weebly

Min mini-hjemmeside på Weebly.

Børnesange

Oversigt over børnsange på dansk. Skal du skrive en festsang og er i tvivl om hvilken melodi du skal bruge, er børnesange ofte et sikkert valg, da alle kender melodien og de ofte har en struktur der gør dem velegnede til at skrive sange på.
Tilføj Link
Reklamebeskyttelse