Pianist til bryllup2024-06-07T10:11:43+02:00

Pianist til bryllup

Den helt rigtige stemning til jeres store dag

4,8 / 5,0

Musik til bryllup

Oscar er super imødekommende samt professionel, han leverer varen!

Oscar var utrolig lydhør ifht. musik vi ønskede skulle spilles under middagen, og sørgede også selv for musik der passede rigtig godt til lejligheden.

Alle vores gæster roste ham og vi selv var vilde med ham, hvilket gjorde vi beholdte ham en halv time ekstra end først aftalt.

Vores varmeste anbefalinger går til Oscar som sørger for den rette stemning til en hver lejlighed.

Nadia
pianist til bryllup

Bedre end vi kunne have drømt om!

Vi havde booket Oscar som baggrundsmusik under middagen til vores bryllup.

Og det fungerede helt fantastisk!

God lydstyrke, god fornemmelse for selskabet og fantastisk dygtig pianist!

Både vi og gæsterne nød musikken!

Franziska Karoline Friedrich
Oscar Gilbert tilbyder dinnerpiano, jazzband og festmusik

Hyggeligt og behageligt klaverspil til jeres bryllup

Som pianist til bryllup er min vigtigste opgave at skabe en god stemning, der muntert og diskret underbygger festen og gør brylluppet til en hyggelig og mindeværdig aften for dine gæster.

Jeg griber det forskelligt an, hvis det er musik til vielse, musik til bryllupsreception eller musik til bryllupsmiddagen. Det kan du læse mere om nedenfor.

Gæsternes og din oplevelse af festen er det vigtigste – I skal have en smuk dag og aften sammen!

Derfor spiller jeg altid musik, som er dæmpet, diskret og rart at høre på, så man kan slappe af og føre en god samtale med de andre gæster.

Hør musikken her:

 1. Love Ballade Oscar Gilbert 2:56
 2. What A Wonderful World Oscar Gilbert 2:07
 3. He's Blessing Me Oscar Gilbert 2:37
 4. Det er i dag et vejr Oscar Gilbert 1:10
 5. Svantes lykkelige dag Oscar Gilbert 1:58
Dinnerpianist Dinnerpiano Hyggepianist Middagspianist
Dinnerpianist Dinnerpiano Hyggepianist Middagspianist

Pianist til bryllup – Hvad kan du forvente?

 • Muntert klaverspil som aldrig overdøver under maden.
 • Diskret, dæmpet og hyggelig musik.
 • Brudevalsen spiller jeg hvis I ønsker det.
 • Velforberedt på musikalske indslag.
 • Imødekommer dine særlige ønsker til genre.
 • Transport, opstilling og nedpakning af eget klaver.
 • Velklædt i jakkesæt, skjorte og slips/butterfly.
 • Opmærksom på stemningen i lokalet, og en tilpasning af musikken.
 • 25 års erfaring bag tangenterne og en uddannelse som pianist fra konservatoriet.

Er datoen ledig?

Indtast datoen for festen her, og få svar på om dagen er fri i kalenderen.

Musik til vielse
Pianist til vielse
Pianist til vielse

 

bryllupspianist anmeldelse

Perfekt pianist til vielse

Oscar spillede til vores udendørs vielse, og var fra første kontakt pr mail og telefon meget imødekommende og hjælpsom.

På dagen gjorde Oscar alt for at vores dag blev helt perfekt og han spillede smuk musik til vores vielse og vi kunne ikke have drømt om noget anderledes.

Tusind tak.

Anne Gaardsting

 

Musik til vielsen

Hver gang jeg spiller musik til en vielse, har jeg altid en god snak med brudeparret først, for at afstemme forventningerne og for at sørge for, at vi vælger den musik der bedst passer til netop jer som brudepar.

Ofte oplever jeg at der er en forskel på hvordan kirkelige vielser og borgerlige vielser arrangeres.

Kirkelige vielser arrangeres ofte i tæt samarbejde med præsten og der udvælges salmer, samt musik til brudens indgang og “udgangsmusik” lige efter selve vielsesritualet. Jeg spiller alle salmer på klaver, men jeg har også oplevet at der var særlige ønsker til fx brudens indgang eller brudeparrets udgang, hvor brudeparret ønskede “deres sang” afspillet over anlægget. Det kan selvfølgelig også lade sig gøre.

Borgerlige vielser arrangeres oftere mere “frit” efter brudeparrets ønsker og der er større variation i hvordan de planlægges. Ofte er det mere højskolesangbogen eller mere moderne musik, der bruges.

Personligt synes jeg, at vielser bliver mest vellykkede, når musikken planlægges sådan her:

 • Før vielsen: En god snak med brudeparret om ønsker til musik og forventningsafstemning
 • På dagen: Ca. 45-60 minutter før det tidspunkt, gæsterne er inviteret til, ankommer jeg og stiller op.
 • Ca. 30 minutter før vielsens officielle start: Jeg spiller velkomstmusik på klaveret mens gæsterne ankommer. Stemningen her er elegant, smuk, indbydende og romantisk (medmindre I har andre særlige ønsker). Ved vielser ankommer gæsterne altid MEGET tidligt i forhold til alle andre typer aftaler, da INGEN gæster tør komme for sent. Særligt den ældre generation med bedsteforældre kan godt finde på at ankomme op til 45 minutter for tidligt.
 • Ca 2-3 minutter før brudens indgang: Jeg holder en pause med musikken så folk lige kan få ro og fornemme højtideligheden før ceremonien. Det giver også en kontrast til at musikken begynder igen ved…
 • Brudens ankomst: Jeg spiller et stykke musik der på forhånd er aftalt med brudeparret. Ofte synes jeg at det fungerer bedst, hvis det er et nummer som I som brudepar har et personligt forhold til, og som har en smuk / elegant / romantisk stemning. Måske fortæller nummeret også noget om, hvem bruden er som person. Forslag:
 • Ceremonien: Undervejs i ceremonien udvælges 2-4 sange til fællessang, ofte er det salmer, eller sange fra Højskolesangbogen. Det kan også være mere moderne musik, men det oplever jeg ikke lige så ofte. Forslag:
 • Straks efter vielsesritualet: Her har jeg ved enkelte vielser oplevet at skulle spille et stykke smuk, inderlig og betydningsfuld musik kun på klaveret, hvor brudeparret og gæsterne bare lytter og oplever øjeblikket sammen. Det kan have en smuk og stærk effekt, men det er ikke ved alle ceremonier hvor dette passer ind. Forslag:
  • Love Ballade – Oscar Peterson (Min indspilning kan høres længere oppe på denne side)
  • Temasang fra filmen Forrest Gump (De første 2:15 af den indspilning jeg linker til)
 • Udgangsmusik: Det kan enten være på vej ud af kirken eller lige samtidig med at brudeparret kysser hinanden efter ceremonien. Her fungerer det tit godt med glad, opløftet musik eller noget der har en særlig betydning for Jer som par. Forslag:

Musik til bryllupsreception

Når jeg spiller klaver til en bryllupsreception, gør jeg sådan her:

Musikken skal være elegant, afdæmpet, smuk og behagelig og med en lydstyrke, så alle kan hygge sig og tale godt sammen. Jeg udvælger musikken så den passer til det.

Her skal gæsterne hygge sig, spise bryllupskage eller snacks, og få et glas champagne eller en kop kaffe.

Jeg gør en dyd ud af at gøre stemningen hyggelig og elegant, og til bryllupsreceptioner oplever jeg, at det fungerer bedst når musikken træder mere i baggrunden, så fokus kan være på brudeparret og gæsterne.

Oscar Gilbert tilbyder dinnerpiano, jazzband og festmusik
Oscar Gilbert tilbyder dinnerpiano, jazzband og festmusik

 

Kan kun sige WOW!

Vi holdt bryllup den 25/05-2019 hvor vi havde fornøjelsen af, at høre Oscar spille til både vores reception og middag.

Oscar skabte en skøn stemning og det var tydeligt at han levede sig helt ind i det.

Flere gæster roste ham til skyerne og han skabte uforglemmelig oplevelse, ikke kun for os, men også for gæsterne.

Et par kæmpe jazz fans fra familien var så imponeret af hans talent og ønskede en helt speciel sang som de kun har hørt én har kunnet spille, det siger altså en hel del!

Tusind tak for den vidunderlige stemning og din indlevelse i musikken.

10 kæmpe stjerner fra os!

Melina Strøm

 

Musik til bryllupsmiddag

Når jeg spiller klaver til en bryllupsmiddag, griber jeg det an ved at være yderst opmærksom på stemningen til festen. Hvem er brudeparret, hvordan er gæsterne, og hvilken slags musik vil passe godt til lige netop denne bryllupsfest?

Jeg oplever at der stemningsmæssigt ofte er to forskellige “afdelinger” af bryllupsmiddagen som gradvist skifter fra den ene til den anden del.

Den første tredjedel eller halvdel af festen har som regel en mere smuk, elegant, glad, og højttidelig stemning, men også en romantisk og inderlig stemning. Det er i denne afdeling, at vi hører velkomsten, ordet gives videre til toastmaster, forretten serveres og stemningen er glad og forventningsfuld, men også lettere afdæmpet.

Normalt er det i løbet af denne del af festen, at vi hører talen fra brudens far, efterfulgt af talen fra brudgommen og næsten altid også en tale fra bruden. Det er i disse taler, man virkelig kan fornemme kærligheden mellem brudeparret. Man får hørt deres historie, hvordan de mødte hinanden, og der kommer ofte nogle smukke og inderlige kærlighedserklæringer og rigtig gode grunde til, hvorfor man som par har valgt hinanden til.

Det er en meget smuk oplevelse at være en del af, og jeg bliver tit rørt her, også selvom jeg ikke nødvendigvis kender brudeparret så godt. Jeg oplever at denne del af festen bedst akkompagneres af musik der også er smuk, elegant og højttidelig (uden at det på nogen måde må blive stift).

Når gæsterne så har fået et par glas, begynder stemningen at blive mere høj, glad og munter. Her begynder der som regel at komme mere sjove indslag fra venner og familie. Måske kommer der lejlighedssange, som jeg selvfølgelig gerne spiller for til. Folk begynder måske at blive lidt fulde, og mens det sker, glider jeg gradvist og umærkeligt over i en mere munter, let, glad og groovy stemning, der giver en god og glad fornemmelse af at det hele bare kører og swinger derudaf. Gæsterne bliver glade og hygger sig rigtig meget her.

Jeg er efterhånden blevet rigtig god til at tilpasse hele dette skifte gradvist, så man som gæst aldrig lægger mærke til at der sker nogle store skift undervejs – musikken passer bare hele tiden rigtig godt til den stemning, der er i lokalet og præcis til den måde som Jeres fest udvikler sig på. For selvom det ofte er på den her måde, stemningen skifter i løbet af aftenen, så er det ret forskelligt hvornår det kommer i løbet af aftenen og også i hvor høj grad festen “stikker af”.

Hvis man ønsker DJ eller band er der som regel to gode steder i løbet af aftenen hvor man kan lave denne overgang: Enten efter desserten, når kaffen serveres, eller straks efter brudevalsen. Jeg spiller naturligvis gerne brudevalsen, og her oplever jeg at det fungerer godt, hvis et band eller DJ er klar til at tage over straks efter brudevalsen, lige når hele festen er samlet midt på dansegulvet. Der er intet der kan skyde en dansefest igang som det!

Festband/DJ til bryllupsfest

Til sidst på aftenen kan det være virkligt fedt med et festband eller en DJ til bryllupsfesten.

Jeg har tidligere spillet en del i festbands, men efter jeg har fået tre dejlige børn i 2016, 2017 og 2020, er jeg stoppet med det. Uanset hvornår jeg kommer hjem efter at have optrådt, skal jeg tidligt op, og derfor har jeg måttet erkende at det ikke længere passer ind i mit liv når jeg først kommer meget sent hjem.

Til gengæld kender jeg en masse dygtige festbands og DJ’s – og jeg hjælper gerne med at sætte jer i forbindelse med en DJ eller et godt festband der spiller dansemusik.

Hvis du vil have hjælp til at finde det rigtige danseband eller DJ til jeres bryllupsfest, så skriver du bare i kontaktformularen nedenfor hvad I leder efter.

Oscar Gilbert tilbyder dinnerpiano, jazzband og festmusik
Middagspianist Oscar Gilbert København

Om Oscar Gilbert

Konservatorieuddannet pianist med 25 års erfaring. 

Har optrådt overalt i Danmark til offentlige koncerter og private selskaber. 

Har hele tiden musik i hovedet og elsker at skabe god stemning til fester.

25 år

Erfaring

1000+

Optrædender

>1 dag

Svartid

Spørgsmål, jeg ofte har hørt som bryllupspianist:

Spiller du brudevalsen?2021-03-23T10:54:20+01:00

Selvfølgelig.

Imødekommer du særlige ønsker til musikken?2021-03-23T10:55:11+01:00

Hvis du har særlige ønsker til genrer eller melodier, så sørger jeg selvfølgelig for at imødekomme det.

Som dinnerpianist sørger jeg for at spille lige den type musik du og gæsterne elsker.

Det sætter prikken over i’et og gør at dine gæster husker tilbage på festen med gode minder bagefter.

Spiller du skålsange under middagen?2022-11-29T09:03:23+01:00

Medmindre vi aftaler andet, starter jeg ikke selv skålsange, da jeg som udgangspunkt tænker, at det skal være gæsterne og ikke mig, der sætter skålsange i gang.

Men hvis stemningen undervejs bliver munter og en af dine gæster pludselig bryder ud i en skålsang, så er jeg straks på pletten og spiller med, så det hele bliver løftet til et nyt niveau.

Hvad hvis Moster Oda kommer med en ukendt revyvise?2021-03-23T10:55:44+01:00

Det hænder en sjælden gang imellem at moster Oda pludselig har skrevet en tekst til en ukendt revyvise hun engang så i 1930’erne.

Så skal der selvfølgelig tænkes hurtigt, og jeg har altid sangbøger med, så jeg kan redde situationen.

Koordination af musikalske indslag mellem toastmaster og dinnerpianist2021-03-23T10:56:03+01:00

Hvis festen har en toastmaster, anbefaler jeg at du beder toastmasteren om at melde musikalske indslag ind til ham på forhånd – herunder hvilke melodier, indslagene går på.

Op til festen, ca 1-2 dage før, ringer toastmasteren mig så op, og fortæller mig hvilke melodier der kommer.

Så sørger jeg for at have forberedt mig og have sangene øvet op.

Lejlighedssange og musikalske indslag til festen2021-03-23T10:56:19+01:00

Hvis du eller dine gæster har musikalske indslag til festen, sørger jeg for at spille klart og tydeligt for til musikken.

Som regel spiller jeg melodien dæmpet og blidt, mens sangen bliver delt ud, så man som gæst kan huske hvordan det nu er, melodien går.

Når sangen er delt ud og alle er klar, spiller jeg et klart og tydeligt forspil, så alle er enige om, hvornår vi starter med at synge.

Hvilken type musik passer godt til middagen?2021-03-23T10:56:36+01:00

Det passer godt til de fleste selskaber, hvis jeg som hyggepianist spiller en blanding af jazzmusik, popsange, ballader, filmtemaer og nyere danske sange.

Jeg mærker jeg altid stemningen undervejs i løbet af festen, og tilpasser musikken til den atmosfære, som er i selskabet.

Hvis der eksempelvis er en højtidelig stemning lige når i sætter jer til bords, spiller jeg elegant og dæmpet på klaveret.

Når det senere bliver mere muntert – måske kommer der sjove indslag fra gæsterne – spiller jeg lidt mere løssluppen og festlig musik, mens jeg stadig sørger for at gæsterne kan snakke godt sammen med hinanden.

Mikes anbefaling af pianist Oscar Gilbert

Oscar recently played at our wedding in Kolding and was absolutely brilliant, he immediately got the vibe of the room and played song after beautiful song throughout our dinner which really added a positive and charming aspect to the day.

Being a wedding there were numerous stoppages which he was alert to and was able to start and stop songs in a way which never felt like it was overly forced.

Overall I can only provide a 5/5 star review for Oscar, he was absolutely brilliant on the day and I would highly recommend him not only for wedding functions but for any event where you require a talented pianist.

Our wedding day would not have been the same enjoyable one if we had not hired Oscar so we owe him more than a good review! 🙂

Mike Thornton

Beregn din pris

Find prisen for at få mig med ud og spille til jeres bryllup.

Hvad er inkluderet i prisen?

 • Pianist til bryllup
 • Spiller med på festlige indslag
 • Forberedelse
 • Transporttid
 • Opstilling
 • Nedpakning
 • Leje af udstyr

Ønsker du musik udover det på forhånd aftalte på dagen, koster det 500 kr. ekstra pr. påbegyndt halve time.

Prisen er uden moms, da Kunstnerisk Virksomhed er momsfritaget i Danmark.

Aflysning: Mindre end 4 uger før: 50% af prisen. Mindre end 48 timer før: Fuld pris.

Book pianist til jeres bryllup

Indhent tilbud på musik til brylluppet – 3 enkle skridt

Send din forespørgsel på klaverspil eller festmusik her.
Du bliver altid kontaktet indenfor 24 timer efter du har sendt forespørgslen, enten med en bekræftelse eller hvis der er behov for yderligere information.

Current step:1. Info
2. Dine ønsker
3. Kontakt

1. Information om arrangementet

2. Dine ønsker til musikken

Tidspunkterne er ikke bindende, vi kan justere senere.

Jeg ønsker tilbud på:
Er der klaver på stedet? *

3. Kontaktoplysninger

Når du indsender din forespørgsel, sker der det her:

1. Jeg ringer dig op for at høre nærmere ind til dine ønsker til arrangementet, så jeg får et klart billede af hvad der skal til for at arrangementet bliver lige som du håber på.

2. Du modtager herefter et skriftligt tilbud på e-mail, så vi er helt enige.

3. Bookingen bliver endelig, når du bekræfter det skriftlige tilbud.